Syria: 26 personer drept i eksplosjoner utenfor Hama og Aleppo

Syriske myndigheter bekrefter angrep mot militærbaser sentralt i landet, men opplyser ikke hvem som står bak. 26 personer skal ha blitt drept i angrepene.

Ifølge eksilgruppen Syrian Observatory for Human Rights (SOHR) ble 26 soldater fra de regimevennlige styrkene drept i angrepene. De fleste av de drepte var iranske soldater, mens fire syrere skal ha blitt drept.

Ifølge SOHR var det militærbasen til den 47. brigaden nær byen Salhab, vest for Hama, som ble rammet. Den blir brukt av iranskstøttede styrker. Ifølge eksilgruppen ser det ut til at Israel står bak angrepet, og at målet var våpenlagre med missiler.

Også flere regimevennlige medier mener Israel står bak angrepet, men Israel uttaler seg vanligvis ikke om slike hendelser.

Militære kilder bekrefter at militærbaser utenfor Hama og Aleppo ble truffet av missiler søndag kveld, melder det statskontrollerte nyhetsbyrået SANA. Angrepet skal ha funnet sted om lag klokken 22.30 lokal tid.

Også en base ved militærflyplassen Nairab, i nærheten av den internasjonale flyplassen Aleppo, skal ha blitt truffet, ifølge SOHR.

Israel har ifølge byrået utført en rekke angrep mot iranskstøttede styrker den siste måneden. Myndighetene i landet har gjentatte ganger sagt at de ikke vil godta at Iran får et permanent militært fotfeste i Syria, og i februar anklaget Israel iranske styrker ved Homs-basen for å ha sendt en drone inn over Israel.