Svenska Dagbladet: Kulturprofil antastet kronprinsessen

kronprinsesse Victoria skal ha blitt antastet av en mann under et arrangement for ti år siden, skriver svenske medier. Les mer Lukk

En svensk kulturprofil skal ifølge Svenska Dagbladet ha tatt Sveriges kronprinsesse Victoria på rumpa under et arrangement for ti år siden.

Hendelsen skal ha skjedd under et arrangement i Bergsgården villa i Djurgården, ifølge Aftonbladet. Det er Svenska Akademien som disponerer bygningen.

Det er tre uavhengige kilder «i og nær Akademiet» som hevder å selv ha sett at mannen, som i flere svenske medier omtales som en kulturprofil, la hånden på rumpa til kronprinsesse Victoria.

– Det var en tydelig seksualisert handling, sier en av kildene. Samme kilde hevder også at flere var vitne til hendelsen, deriblant kongen.

Sekretæren Horace Engdahl skal etter hendelsen ha fått i oppgave å ta seg av kronprinsessen, slik at hun ikke ble alene med kulturprofilen, skriver Svenska Dagbladet.

Det svenske hoffet ønsker ikke å kommentere noen av opplysningene.

– Opplysningene som mediene har omtalt siden i høst er skremmende. Kongefamilien støtter metoo-initiativet, sier hoffets informasjonssjef Margareta Thorgren til avisen.

Mannens advokat Björn Hurtig sier til Expressen at hans klient nekter for hendelsen.

– Min klient nekter bestemt for det som påstås, og mener dette kun er skadelige rykter som har ett formål: Å sverte og skade ham, sier Hurtig.