Mistenkt seriedrapsmann avslørt via database for slektsforskning

En politibetjent står utenfor huset til Joseph James DeAngelo som er mistenkt og siktet for å være mannen bak en seriemordgåte fra 1970-tallet. Foto: Rich Pedroncelli / AP / NTB scanpix Les mer Lukk

Mannen politiet mener står bak seriedrapene i California på 1970- og 1980-tallet, ble funnet via en database for slektsforskning.

Onsdag ble det kjent at den 72 år gamle tidligere politimannen Joseph James DeAngelo ble pågrepet i Sacramento. Han er mistenkt for å være «The Golden State killer» som begikk minst tolv drap og rundt femti voldtekter mellom 1970 og 1980.

Mordgåten har vært uløst fram til nå, og ifølge politiet var det DNA-spor som fikk ballen til å rulle for rundt en uke siden.

Påtalemyndigheten opplyser at de koblet DNA-et fra ett av åstedene med genealogiske databaser som samler menneskers DNA for kartlegging av slektstrær. DNA-et til en slektning av DeAngelo ble funnet i en av databasene, og dermed gikk politiet gjennom personens familietre og fulgte spor som ledet dem rett til DeAngelo.

DeAngelo er siktet for flere av de tolv drapene, og det er ventet at siktelsen vil bli utvidet.