FN fordømmer rakettangrep mot Saudi-Arabia

FNs sikkerhetsråd fordømmer Houthi-bevegelsens rakettangrep mot Saudi-Arabia søndag. Foto: Mary Altaffer / AP / NTB scanpix Les mer Lukk

FNs sikkerhetsråd fordømmer på det sterkeste de flere rakettangrepene mot Saudi-Arabia søndag, som Houthi-bevegelsen i Jemen står bak.

Den saudiledede koalisjonen opplyste søndag at de hadde skutt ned sju raketter sendt fra Jemen. En person ble drept og to ble skadd etter å ha blitt truffet av deler av et missil. Angrepet skjedde på treårsdagen for Saudi-Arabias intervenering i Jemen.

– Sikkerhetsrådet uttrykker uro over houthienes intensjoner om å fortsette disse angrepene mot Saudi-Arabia, og om å angripe andre land i regionen, heter det i en pressemelding.

FN ønsker å gå i dialog for å finne en politisk løsning som kan stanse krigen i Jemen som nå har vedvart i tre år.

Konflikten startet da en koalisjon ledet av Saudi-Arabia gikk i krig mot Houthi-bevegelsen etter at den drev den jemenittiske regjeringen ut av hovedstaden Sana i september 2014. Krigen har krevd over 10.000 menneskeliv.

Tirsdag møtte den saudiarabiske prinsen Mohammed bin Salman FNs generalsekretær António Guterres. Her overrakte prinsen en donasjon på 7 milliarder kroner til FNs humanitære arbeid i Jemen. Guterres takket prinsen, men vektla at det viktigste er en politisk løsning i landet og at en humanitær respons ikke er nok.