To journalister i Ecuador er kidnappet nær grensen til Colombia

Ansatte fra avisen El Comercio med lys utenfor regjeringsbygget for å kreve at myndighetene i Ecuador sikrer at de to journalistene og sjåføren som mandag ble kidnappet, løslates. Foto: AP / Dolores Ochoa / NTB scanpix Les mer Lukk

To journalister som jobber i en avis i Ecuador er kidnappet nær grensen til Colombia, ifølge myndighetene. Vold langs grensen har økt de siste ukene.

Journalistene som jobber i avisen El Comercio, og deres sjåfør, forsvant etter å ha passert en av kontrollpunktene til det ecuadorianske militæret, som advarte de tre om at det kunne være farlig å dra nærmere grensen, ifølge Cesar Navas, innenriksministeren i Ecuador.

De tre ble tatt mandag morgen og fraktet til Colombia og er i god behold, ifølge myndighetene, som skal ha vært i kontakt med kidnapperne.

Volden langs grensen til Colombia har økt de siste ukene som følge av sammenstøt mellom offentlige tjenestemenn og både narkotika- og menneskehandelgrupper samt dissidenter fra den tidligere FARC-geriljaen i Colombia.