Putin ber om «humanitær pause» i kampene i Øst-Ghouta

Flyangrepene mot opprørskontrollerte Øst-Ghouta har fortsatt, til tross for at FNs sikkerhetsråd krever våpenhvile. Nå sier Russland at det vil bli daglige «humanitære pauser» i angrepene. Dette bildet ble sendt ut av De hvite hjelmene lørdag. Foto: De hvite hjelmene / AP / NTB scanpix Les mer Lukk

Russlands president Vladimir Putin har gitt ordre om et daglig opphold i kamphandlingene i Øst-Ghouta i Syria, melder russiske nyhetsbyråer.

Putin tar til orde for en såkalt «humanitær pause» i krigen som herjer i den beleirede opprørskontrollerte enklaven utenfor Damaskus, sier forsvarsminister Sergej Sjoigu til det russiske nyhetsbyrået Interfax.

– Etter ordre fra den russiske presidenten, vil det fra 27. februar være humanitær pause i kampene mellom klokka 9 og 14, med mål om å unngå sivile tap i Øst-Ghouta, sier forsvarsministeren.

Det blir ikke sagt noe om hvor mange dager dette skal gjelde framover.

Ifølge TT har Sjoigu også sagt at en humanitær korridor skal åpnes i Øst-Ghouta slik at sivile kan forlate området. Når det skal skje, vil bli meddelt senere.

540 sivile er drept i de syriske regjeringsstyrkenes fly- og artilleriangrep mot Øst-Ghouta den siste uka, og minst 130 av dem var barn, ifølge eksilgruppa SOHR.

FNs sikkerhetsråd krevde lørdag at det snarest skal innføres en 30 dagers våpenhvile i enklaven, slik at nødhjelp kan bringes inn og syke og sårede hentes ut.

Våpenhvilen er ikke blitt innført.

Bakgrunn: Øst-Ghoutas innbyggere venter desperat på våpenhvilen