Arktisk kulde i Italia

Værkaoset i Italia har så langt blant annet ført til at søndagens Serie A-kamp mellom Juventus og Atalanta ble utsatt på grunn av store mengder snø. Foto: Alessandro Di Marco / AP/ NTB scanpix Les mer Lukk

En kaldfront med snø, regn og sterk vind fra Sibir har nådd Italia, og landets hovedstad forbereder seg på snøkaos.

Strender i Nord-Italia, samt landets hovedstad Roma, forbereder seg på store snøbyger, og temperaturen ventes å synke så lavt som til seks kuldegrader.

Til sammen fire mennesker er hittil døde i Europa som følge av kaldfronten, to i Polen og to i Frankrike.

Risikoen for ulykker har ført til at myndighetene i Roma har innført forbud mot lastebiler i byen, og skoler i enkelte deler av landet holder stengt på mandag på grunn av de arktiske temperaturene.

Det er sendt ut stormvarsler etter at sterk vind blåste ned en lyktestolpe i Venezia og blokkerte den eneste veien til hovedøya.

Sibirkulda rammer også andre deler av Europa, blant annet Frankrike der det ventes at gradestokken kan synke til ti kuldegrader. I Calais er det åpnet tilfluktsrom for rundt 200 migranter som bor ute.

Storbritannia venter seg ti centimeter snø og 15 kuldegrader i dagene som kommer. I Tyskland er det registrert 22 kuldegrader i alpedaler i Bayern.

Værkaoset har så langt også ført til at Serie A-kampen mellom Juventus og Atalanta ble utsatt søndag ettermiddag på grunn av store mengder snø.