Forfatter fikk brev av Madsen: – Hans livsprosjekt var i ferd med å falle sammen

Peter Madsen i land etter at ubåten nautilus sank i Køge Bugt. Journalisten Kim Wall døde ombord i båten, og Madsen er mistenkt for drap og partering av liket. Les mer Lukk

Forfatteren Thomas Djursing har hatt kontakt med den drapssiktede ubåteieren Peter Madsen.

Den danske oppfinneren Peter Madsen (46) er siktet for å ha drept den svenske journalisten Kim Wall om bord i sin privatbygde ubåt.

Han nekter for å ha drept Wall og hevder at hun døde som følge av en ulykke om bord. Men han har ifølge dansk politi tilstått å ha partert henne. Han har hevdet at han var i tårnet mens hun var nede i ubåten da ulykken skjedde.

Madsen er siktet for forsettlig drap, likskjending og grove seksuelle overgrep under særdeles skjerpende omstendigheter.

Les også:Bekjente hevder Madsen snakket om å dumpe lik i Køge bukt

– I ferd med å falle sammen

Mens Madsen sitter varetektsfengslet har han sendt brev til en dansk forfatter som han har hatt kontakt med de siste årene.

I brevene kommer det frem at Madsen hadde store problemer før han la ut på ubåtturen med den svenske journalisten.

– Hans livsprosjekt var i ferd med å falle fra hverandre, sier forfatteren Thomas Djursing til Ekstra Bladet

I over ti år jobbet Madsen med sin store drøm, å sende seg selv opp i rommet.

Les også:Han er Peter Madsens kontroversielle forbilde

Et kappløp

Kvelden før han la ut på turen med Wall fikk kollegene hans at en melding om at en planlagt rakett-test hadde blitt avlyst.

Til NRK sier Djursing at oppskytingen var det viktigste i Madsens liv.

– Jeg vet at han slet med å få penger til de prosjektene han ville gjennomføre. Han var i et evig kappløp for å få penger til prosjektene. Jeg vet ikke om Peter selv var i krise, men hans prosjekt var i krise, sier Djursing.