Londons ordfører krever Trumps besøk til Storbritannia avlyst

Theresa May og Donald Trump under et møte i NATOs hovedkvarter i Brussel i mai. Reaksjonene er mange etter at Trump retvitret tre videoer som angivelig viser muslimer som utøver vold. Videoene ble opprinnelig lagt ut av Jayda Fransen, nestleder i det britiske ytre-høyre-partiet Britain First. Les mer Lukk

Londons ordfører slutter seg til kravet om at Donald Trumps statsbesøk til Storbritannia avlyses på grunn av de omstridte islam-videoene Trump har spredt.

Ordfører Sadiq Khan sier Trump har fremmet en «sjofel ekstremistgruppe» og at et offisielt besøk av ham er uønsket.

Reaksjonene er mange etter at Trump retvitret tre videoer som angivelig viser muslimer som utøver vold og knuser en statue av jomfru Maria. Videoene ble opprinnelig lagt ut på Twitter av Jayda Fransen, nestleder i det britiske ytre-høyre-partiet Britain First.

Onsdag sa en talsmann for Storbritannias statsminister Theresa May at det var galt av Trump å dele videoene, hvorpå presidenten på Twitter svarte med å be May om ikke å fokusere på ham, men på den «destruktive radikale islamistiske terroren som skjer i Storbritannia».

Motsvaret kom imidlertid til feil Theresa May. Nettarkiver av Trumps twitterhistorikk viser at meldingen først ble sendt til en annen bruker som står oppført med seks følgere på nettsamfunnet. Meldingen ble raskt slettet, før en ny ble sendt til riktig mottaker.

En av de omstridte videoene viser, ifølge Fransen, en ung muslimsk innvandrer som angriper en ung, nederlandsk mann på krykker. Videoen ble først delt på en nederlandsk nettside.

I en Twitter-melding rettet til Trump, skriver imidlertid den nederlandske ambassaden i Washington at gjerningspersonen ikke er en innvandrer, men at født og oppvokst i Nederland.

Aktuelt:

Trump til May: – Ikke fokuser på meg

Trump sprer videoer som angivelig viser voldelige muslimer