Trump: – Nok et angrep av en syk person

Your browser doesn't support HTML5 video.

Slik skjedde angrepet i New York
– Dette ser ut som nok et angrep av en veldig syk og sinnsforvirret person, skriver Donald Trump på Twitter etter at åtte personer er drept på Manhattan.

En sjåfør meide ned flere personer på en travel sykkelsti noen kvartaler unna World Trade Center tirsdag. Minst åtte er drept og 15 såret, ifølge New York-politiet.

President Donald Trump ble raskt blitt brifet om hendelsen, opplyser Det hvite hus.

«Dette ser ut som nok et angrep av en veldig syk og sinnsforvirret person. Politiet følger dette tett. IKKE I USA!", skrev Trump kort tid etter at han ble brifet.

Trumps talskvinne Sarah Huckabee Sanders opplyste at presidenten ble orientert om hendelsen i hjembyen av sin stabssjef John Kelly, og at han holdes fortløpende oppdatert om hendelsen.

Artikkelen fortsetter under.

President Donald Trump er brifet om hendelsen i New York tirsdag. Foto: AP. Les mer Lukk

– En svært feig handling

New Yorks ordfører Bill de Blasio sier påkjørslene i New York var et terrorangrep. Åtte personer er drept og et tosifret antall såret.

– Basert på informasjon vi har så langt, er åtte personer drept i terrorhandlingen og mer enn tolv personer er såret. Dette var en handling som skjedde med overlegg, sa de Blasio på en pressebrifing tirsdag ettermiddag.

– Dette var en terrorhandling, og en svært feig terrorhandling fordi den var rettet mot uskyldige sivile, sa ordføreren.

På pressebrifingen, der også guvernør Andrew Cuomo deltok, sammen med politimester James O'Neill og brannvesenet, kom det fram at seks personer ble bekreftet døde på stedet. Alle var menn. To andre ble sendt til sykehus der de ble bekreftet døde.

Antatt gjerningsmann er identifisert

Elleve av de sårede har alvorlige, men ikke livstruende skader, ble det opplyst på pressebrifingen.

Den antatte gjerningsmannen er identifisert som en 29 år gammel mann som forsøkte å flykte fra stedet. Han hadde en våpenlignende gjenstand i hendene og ble skutt i et bein og sendt til sykehus. Det viste seg etterpå at det ikke var et dødelig våpen han hadde, men en paintball-pistol.

Ordfører de Blasio oppfordrer newyorkerne til å fortsette å leve som normalt. Politiet varsler samtidig at bemanningen nå styrkes i gatene.

VIDEO: Antatt gjerningsmann fanget på film av vitne.

Your browser doesn't support HTML5 video.

Kilder: Gjerningsmannen i New York fra Usbekistan Les mer Lukk