36 britiske politikere anklages for seksuell trakassering

Statsminister Theresa May lover gransking etter at partifeller er blitt anklaget for seksuell trakassering. Foto: AP / NTB scanpix Les mer Lukk

Medarbeidere i Det konservative partiet har utarbeidet en liste over 36 nåværende parlamentarikere i London som anklages for seksuell trakassering.

Listen, som i tillegg omfatter sju ikke navngitte politikere, er ikke offentliggjort, men avisen The Telegraph har fått tilgang til en delvis sladdet versjon av listen.

– Problemet er at det ikke finnes noe uavhengig organ som vi kan henvende oss til med våre opplevelser, siter avisen et ikke navngitt parlamentsmedlem på.

Parlamentsmedlem John Whittingdale, som representerer De konservative, medgir at seksuell trakassering er et problem.

–Situasjonen er slik i Westminster, der man har folk med mye makt, som ofte arbeider til sent på kvelden og som er langt borte fra sine familier. De er ofte omgitt av unge mennesker som ser opp til dem, og noen utnytter situasjonen, sier han.

Anklagene omhandler blant annet klåing på kvinnelige ansatte, upassende kommentarer, og at sekretærer har fått i oppgave å kjøpe sexleketøy og leie prostituerte.

To politikere i statsminister Theresa Mays regjering er oppført på listen. May sier saken skal granskes.

– Jeg mener at situasjonen ikke lenger kan tolereres. Det er rett og slett ikke rettferdig for de ansatte, mange av dem er unge mennesker i sin første jobb, sier hun.