Stormen Ingolf krevde et menneskeliv i Danmark

Stormen Ingolf presset først opp vannstanden flere steder i Danmark, men var søndag på retur. En mann omkom natt til mandag i en bilulykke på en oversvømt vei.

Ved 18-tiden søndag begynte vannet for alvor å stige i fjorder og i elver. Like etter midnatt ble en 60 år gammel mann på Sjælland brakt til sykehus da han kjørte bilen sin ut i en grøft i Kalundborg. Mannen døde senere på sykehuset.

Ifølge flere politidistrikter i Danmark har Ingolf gjort mindre skade enn fryktet. Det var ventet at Fyn ville bli verst rammet av oversvømmelser, men slik ble det ikke. Ved 22-tiden søndag kveld begynte vannstanden så smått å trekke seg tilbake og er på vei mot normalen, opplyste politiet på Fyn.

Roskildefjorden var varslet å få en vannstand 1,6 meter høyere enn normalt. Det høyeste som ble målt, var 1,3 meter. Kronprins Frederiks Bro, som går over Roskildefjorden, ble åpnet igjen ved midnatt.

Flere andre steder i Danmark har det vært problemer med stengte veier, men det er ikke meldt om store ødeleggelser.

Danmarks meteorologiske institutt har likevel sendt ut et varsel som gjelder til klokken sju mandag morgen for Nordsjællands kyst. Der kan det fortsatt komme lokale oversvømmelser.