Store ødeleggelser etter uvær i Sentral-Europa

Your browser doesn't support HTML5 video.

Store ødeleggelser etter uvær i Sentral-Europa- unntakstilstand i Berlin Les mer Lukk

En kraftig storm har forårsaket store ødeleggelser i Berlin. I Hamburg har elven Elbe gått over sine bredder.

I Tsjekkia omkom to personer da de ble truffet av trær som blåste over ende, og også i Polen mistet to personer livet i forbindelse med trær som veltet. I Tyskland druknet en mann da en campingplass i Niedersachsen brått ble oversvømt.

Uværet førte også til at mange hundre tusen husstander i både Polen og Tsjekkia var strømløse søndag. Flom, stormkast og nedrevne strømledninger førte også til store forsinkelser i tog- og veitrafikken. I den tsjekkiske byen Most ble en gammel trekirke blåst over ende.

Unntakstilstand i Berlin

Myndighetene i Berlin erklærte søndag unntakstilstand i den tyske hovedstaden som følge av stormen med navnet «Herwart».

En person ble alvorlig skadd da han ble truffet av et stillas som blåste over ende, og taket på eiendommen hvor arbeidet ble utført, ble revet vekk av den kraftige vinden.

Brannvesenet i den tyske hovedstaden opplyser at det mottok over 100 nødanrop mellom klokka 4 og 7 søndag morgen.

I Hamburg er det fare for oversvømmelser etter at elven Elbe har gått over sine bredder. Brannmannskap jobbet søndag formiddag på spreng for å stenge gater i nærheten og for å sikre en parkeringskjeller som står i fare for å bli oversvømmet. Brannvesenet er kalt ut til 500 uværsrelaterte skader.

Sjekk været på vår nye vær-tjeneste.

Torget foran fiskemarkedet i Hamburg var rammet av flom søndag morgen. Foto: Daniel Bockwoldt/AP/NTB scanpix Les mer Lukk

Alle tog innstilt

Alle tog er innstilt i sju av Tysklands 16 delstater, opplyser en talsmann for den tyske jernbanen. Tog til og fra Berlin er blant avgangene som er innstilt.

Tidligere i oktober ble Nord-Tyskland rammet av uværet «Xavier». Da mistet sju personer livet.

Også Danmark er rammet av uværet, med meldinger om en rekke oversvømmelser på Nord-Fyn og ved Odense fjord. Storebæltsbroen måtte også holdes stengt i flere timer.