Flere døde i togulykke i Finland

Minst fire soldater mistet livet da et militærkjøretøy kolliderte med et tog i Finland. Les mer Lukk

Fire personer mistet livet og flere ble alvorlig skadd i en kollisjon mellom en militær lastebil og et tog i Finland torsdag morgen.

Finsk politi opplyser at tre soldater i lastebilen og én person på toget er døde. De øvrige elleve som var i lastebilen, er skadd og kjørt til sykehus etter ulykken, som fant sted på en overgang i Raseborg i nærheten av Ekenäs i det sørlige Finland.

– Det var en kollisjon mellom en militær lastebil som det var flere personer på, og et tog, sier Veli-Pekka Nurmi, direktør i den finske havarikommisjonen.

Ulykken inntraff i 8-tiden i forbindelse med en militærøvelse. Det var både vernepliktige og andre soldater i terrenglastebilen av merket Masi som ble rammet av toget på den planfrie overgangen. Lastebilen var med i en kolonne militære kjøretøy var på vei over toglinjen.

Det var sju passasjerer på toget, og en av dem døde etter at han fikk et illebefinnende etter ulykken.

Nurmi sier at alle som var i lastebilen, var vernepliktige soldater. De alvorligst skadde er kjørt til sykehus i Helsingfors, mens de som har fått lettere skader, er innlagt på det lokale sykehuset i Raseborg.

Forsvarsminister Jussi Niinistö melder at han føler stor sorg som følge av morgenens triste nyheter. Han sier at det er installert seter og setebelter i lastebilene den siste tiden for å gi soldatene bedre sikkerhet, men at det ikke hjelper i en kollisjon med et tog.