Portrett av Aung San Suu Kyi tatt ned i Oxford

Et portrett av Aung San Suu Kyi, her avbildet under en TV-sendt tale 19. september, er tatt ned i Oxford. Les mer Lukk

Skolen i Oxford der Aung San Suu Kyi studerte, opplyser at de har tatt ned et portrett av Myanmars leder. Det er ikke kjent om rohingya-krisen er årsaken. 

Portrettet, som har hengt ved hovedinngangen til St. Hugh's College på Universitetet i Oxford, ble torsdag ble erstattet med et nytt maleri av den japanske kunstneren Yoshihiro Takata. Skolen har nylig fått maleriet i gave.

St. Hugh's er et av flere såkalte kollegier, autonome enheter innenfor universitetet i Oxford. Suu Kyi studerte ved prestisjeuniversitetet på 60-tallet.

– Vi har mottatt ett nytt maleri tidligere denne månedene som i en periode skal stilles ut ved hovedinngangen, sier kollegiet i en uttalelse. De opplyser at portrettet av Myanmars leder er flyttet til et trygt sted.

Rohingya-muslimer på flukt

Universitetet har ikke sagt hvorvidt byttet henger sammen med den pågående krisen i Rakhine-delstaten i Myanmar.

Les også: FNs generalsekretær Guterres refser regimet i Myanmar

Flere hundre tusen rohingya-muslimer har flyktet fra Myanmar til nabolandet Bangladesh etter at Myanmar iverksatte en militæroperasjon i delstaten Rakhine.

Flyktningene har fortalt om drap, voldtekter og nedbrenning av landsbyer, og FN mener rohingyaene utsettes for etnisk rensing. Regjeringen i Myanmar hevder militæroperasjonen i Rakhine er rettet mot en væpnet, islamistisk rohingya-gruppe.

Aktuelt: Barth Eide om Suu Kyis tale: – For lite, for sent