Her starter Nord-Korea å forhandle - i Moskva

Den nord-koreanske toppdiplomaten Choe Son Hui i det russiske utenriksdepartementet fredag formiddag. Det antas at hun vil starte forhandlinger om den spente situasjonen på Den koreanske halvøya. Les mer Lukk

Nord-Korea oppsøker nå forhandlingsbordet. De sendte fredag sin toppdiplomat Choe Son Hui til Moskva.

Nyhetsbyrået Tass melder fredag at russiske og nord-koreanske diplomater nå har startet samtaler om den spente situasjonen på Den koreanske halvøya.

Choe Son Hui har ansvaret for USA-relaterte saker ved utenriksdepartementet i Pyongyang. Les mer Lukk

En av deres journalister observerte at Choe Son Hui, sjef for USA-avdelingen i det nord-koreanske utenriksdepartementet, var i Moskva.

Hun ble også tatt bilde av på vei inn til Oleg Burmistrov i russisk UD.

Det russiske nyhetsbyrået mener at de skal forsøke å finne en løsning på den meget spente situasjonen på halvøya.

USA positiv

Torsdag kveld (amerikansk tid) ble det kjent at diplomater fra Russland og Nord-Korea skulle møtes. Under en pressebrief i USAs utenriksdepartement sa pressetalskvinne Heather Nauert:

– Jeg kan ikke se det som dårlige nyheter. Vi foretrekker en diplomatisk tilnærming. Hvis Russland klarer å få Nord-Korea til å bevege seg i mer riktig retning, så ville vi selvsagt sette pris på det.

Se video fra pressebriefen under:

Your browser doesn't support HTML5 video.

USA om Nord-Koreas Moskva-møte: - Ikke dårlige nyheter Les mer Lukk

Tidligere har Russlands utenriksminister Sergej Lavrov gitt uttrykk for at man må finne frem til en diplomatisk løsning på konflikten hvor Nord-Korea og USA står mot hverandre. Han har fått støtte for dette fra Kina.

Les også: – Planlegger Nord-Korea-samtaler i Norge

Har kritisert både Kim og Trump

Lavrov har kritisert Nord-Korea for stadige provokasjoner og brudd på vedtak i FNs sikkerhetsråd. Landet har gjentatte ganger avfyrt raketter og detonert kjernefysiske sprengladninger, samt kommet med trusler mot sine naboland og USA.

Den russiske presidenten har også kritisert USA for deres retorikk og udiplomatiske tilnærming til Kim Yong-Uns regime.

I går meldte japanske media at det kunne komme til å finne sted uformelle samtaler i Oslo mellom tjenestemenn fra USA og Nord-Korea. I mai bekreftet pressesjefen ved Sveriges FN-kontor i New York overfor NRK at det pågikk et møte i Oslo mellom landene, men dette er ikke bekreftet fra norsk hold.

Les også: Nord-Korea anklager Trump for å utnytte amerikansk students død