– Minst 21 omkom i trengsel som oppsto på indisk jernbanestasjon

Minst 21 personer omkom da det brøt ut panikk i trengselen på ei bru ved en jernbanestasjon i den indiske storbyen Mumbai i morgenrushet fredag.

Pendlere var på vei over ei fotgjengerbru som knytter sammen jernbanestasjonene Elphinstone og Parel da det brøt ut panikk i morgenrushet fredag. Mange ble tråkket ned.

Situasjonen oppsto da det falt ned noen betongbiter på brua i det kraftige regnet. Det førte til at den store folkemengden begynte å presse seg framover mot enden av brua i panikk for at brua skulle kollapse, opplyser Mumbai-politiets talsmann Gansham Patel.

Tragedien ble forverret av at det allerede sto mange mennesker tett sammen under soltaket som dekker brua, for å unnslippe det kraftige regnet. Det opplyser lokalpolitiker Shaina Nana Chudasama. Dessuten er den smale fotgjengerbrua ofte fylt opp av gateselgere som gjør det vanskelig for pendlere å passere på en effektiv måte. Dermed var katastrofen et faktum.

Politiet opplyser at minst 21 personer mistet livet og rundt 20 ble skadd. Tilstanden er kritisk for minst fem av de skadde, ifølge byens myndigheter.

– Dødstallet er ventet å stige, uttaler talsmann Tanaji Pawar på vegne av Mumbais katastrofeberedskap.