USA testet antirakettvåpen

Amerikansk myndigheter har svart på testen av en nordkoreansk mellomdistanserakett (bildet) med en test av et amerikansk antirakettvåpen. Foto: AP / NTB scanpix Les mer Lukk

Det amerikanske forsvaret har skutt ned en mellomdistanserakett i en test av landets antirakettsystem utenfor kysten av Hawaii.

Øvelsen ble gjennomført av US Missile Defence Agency (MDA) og USAs sjøforsvar dagen etter at Nord-Korea skjøt ut en rakett som passerte over Japan. Mellomdistanseraketten, som ble skutt ut fra en base på Kauai på Hawaii, ble skutt ned av en Standard Missile-6-rakett (SM-6) fra marinefartøyet John Paul Jones.

Dette er den andre vellykkede rakettskjoldtesten med bruk av SM-6.

– Vi kommer til å fortsette å utvikle rakettskjold-teknologi for å møte trusselen etter hvert den utvikles, sier MDA-direktør Sam Greaves i en uttalelse.

USA og Japan har samarbeidet om utviklingen av et rakettskjold som bruker Standard Missile-3 siden 2006. Japan ønsker seg også en versjon av systemet som skytes ut fra land.

Nord-Koreas leder Kim Jong-un har lovet flere missiltester over Japan og betegner den nylige testen som en «teppehever».

Les også:

Mattis: – Det er alltid rom for forhandlinger med Nord-Korea

Nord-Korea varsler nye provokasjoner: – En krigsøvelse for å ta kontroll med Guam