Den borgerlige alliansen i Sverige går videre med mistillitsforslaget mot forsvarsministeren

Det politiske presset mot statsminister Stefan Löfven skjerpes ytterligere. Foto: Erik Simander/TT / NTB scanpix. Les mer Lukk

Det politiske presset mot statsminister Stefan Löfven skjerpes ytterligere. Den borgerlige alliansen vil kvitte seg med forsvarsminister Peter Hultqvist.

Bare timer etter at statsministeren hadde gjort det klart at han blir sittende etter å ha ofret to statsråder, øker det politiske presset fra opposisjonen. Det siste er at Moderaterna også går inn for mistillit.

Les også: Svenske medier: Skjebnedag for Löfvens regjering

Dermed ligger det an til at det blir flertall for et mistillitsforslag mot forsvarsminister Hultqvist. Opposisjonen mener at han ikke skjøttet sin stilling ved å la være å informere Löfven om den voksende IT-skandalen.

Löfven kan velge å skrive ut nyvalg, men ville tidligere torsdag ikke delta i slike spekulasjoner.

I en felles pressemelding fra partiene i Alliansen heter det at forsvarsminister Peter Hultqvist ikke brakte opplysninger om sikkerhetsbristen i Transportstyrelsen videre til ansvarlig statsråd, statsministeren og Riksdagen.

– Disse faktiske forhold er ikke endret. Begrunnelsen for vår begjæring om mistillit mot Hultqvist består derfor, heter det i pressemeldingen.

Les også: Vänsterpartiet håper Löfven sparker infrastrukturminister