Nordmann tiltalt for voldtekt og menneskehandel på Filippinene

En 58 år gammel nordmann sitter fengslet i Laoag helt nord på øya Luzon på Filippinene, tiltalt for å ha voldtatt og drevet menneskehandel med en 16 år gammel jente. Les mer Lukk

En 58 år gammel nordmann er tiltalt for menneskehandel og voldtekt av en 16 år gammel jente på Filippinene, melder NRK. 

Mannen sitter fengslet i Laoag helt nord på øya Luzon på Filippinene, og er tiltalt for å ha voldtatt og drevet menneskehandel med en 16 år gammel jente, melder NRK.

Hendelsene skal ha startet i 2013, da 58-åringen oppsøkte jentas familie. Han sa han var forelsket og at han kunne bistå henne økonomisk, og lovet også å gifte seg med henne. Familien ba ham derimot vente til hun var 18 år, ifølge NRK.

Mannen fikk til slutt tillatelse til å ta med jenta på en tur der han ifølge politiet voldtok henne. Han skal deretter ha overtalt familien til å ikke anmelde ham, og ha lovet å gifte seg med henne. 58-åringen skal også ha gitt jenta en slags månedslønn.

Les også: Kvinner pågrepet for å ha strømmet overgrepsvideoer av barn på Filippinene

Men voldtektene fortsatte, ifølge jenta. I oktober 2015 skal de to ha flyttet sammen i leiligheten hans. Jenta var da 17 år og må, har hun forklart, ha sex med nordmannen annenhver dag i ett år.

Nordmannen ble løslatt i mars 2013 etter å ha sonet flere år for seksuelle overgrep mot barn. Han hevder at han var i Norge da overgrepene han er tiltalt for på Filippinene skjedde.

Les også: Nordmann pågrepet for voldtekt på Filippinene

Utenriksdepartementet vil ikke kommentere saken, men opplyser at ambassaden i Manila nå gir nordmannen hjelp til å skaffe advokat og kontakt med pårørende eller andre i hjemlandet.

Les også: Dansk mann tiltalt for nettovergrep mot 346 barn