Mann skutt og drept etter politidrap i Australia

Politiet i Australia har skutt en 40-åring et døgn etter at han angivelig drepte en politibetjent og forskanset seg på en eiendom i delstaten Queensland.

40-årige Rick Maddison ble stoppet i en trafikkontroll i Lockyer Valley-regionen 100 kilometer vest for Brisbane, klokka 14.20 mandag. Han skal ha skutt og drept politimannen Brett Forte, før han stakk av inn i bushen og skjulte seg.

Politiet klarte etter hvert å spore ham opp på en eiendom nær byen Gatton, der han hadde forskanset seg, trolig med et automatvåpen. Det skal ha pågått forhandlinger, ifølge nyhetsbyrået Australian Associated Press (AAP), men litt etter klokka 11.30 tirsdag melder ABC at mannen er skutt og drept av politiet.

Assisterende politimester Tony Wright i Queensland sier Maddison forsøkte å forlate bygningen der han hadde forskanset seg i 21 timer og skjøt mot politiet da han kom ut.

– Politiet besvarte skytingen, og mannen er skutt og erklært død på stedet, sier Wright.

Politidrapet mandag sammenfalt med seksårsdagen for drapet på en annen politimann i Queensland, Damian Leeding, som ble skutt da han forsøkte å stanse et ran.