Britisk politi ber om tips om blå koffert

Selvmordsbomberen som drepte 22 i Manchester, ble sett trillende på en stor, blå koffert i dagene før terroraksjonen. Politiet ber nå publikum om tips. Foto: AP / NTB scanpix. Les mer Lukk

Politiet i Manchester har offentliggjort et nytt bilde av selvmordsbomberen som drepte 22 mennesker, trillende på en blå koffert.

Etterforskerne forsøker å kartlegge Salman Abedis bevegelser i Manchester før terrorangrepet 22. mai, blant annet av frykt for at flere bomber kan være i omløp og at medsammensvorne planlegger nye terroraksjoner.

Mandag offentliggjorde politiet bilder fra overvåkingskamera som viser Abedi trillende på en stor, blå koffert ved minst to anledninger i dagene før angrepet.

Bomben som kostet 22 mennesker livet i Manchester Arena, var ikke skjult i denne kofferten, men politiet ønsker likevel tips fra publikum for å kunne spore opp eventuelle medsammensvorne.

– Vi har ingen grunn til å tro at denne kofferten inneholder noe farlig, men ber likevel folk om å være forsiktige, sier etterforskningslederen Russ Jackson. Han ber også publikum om hjelp.

Les også: Politiet frigir nye bilder av bombemann

– Så noen Abedi med denne kofferten mellom 18. mai og 22. mai? Hvor så dere ham, spør han.

14 personer sitter nå i varetekt i forbindelse med terroraksjonen i Manchester, som den ytterliggående islamistgruppa IS har tatt på seg ansvaret for.

Les også: Jente (8) blant terror-ofrene i Manchester