Nå ler russerne av Trump

Your browser doesn't support HTML5 video.

Nå ler russerne av Trump
Sputnik, den russiske regjeringens PR-kanal, har lagd en oversikt over Donald Trumps pinligste øyeblikk på hans første utenlandstur.

Etterforskningen av en mulig russisk innblanding i USAs siste valgkamp, er fortsatt intens i USA.

Men samtidig benytter den statskontrollerte russiske nyhetskanalen Sputnik anledningen til å latterliggjøre valgvinneren Donald Trump.

De har plukket ut ni øyeblikk fra den nyvalgte presidentens første utenlandstur som de mener er spesielt lattervekkende.

Les også: Stoltenberg: Trumps stil er uvant

Det er alt fra Trumps deltakelse i den saudiske sverddansen, hans gjentatte forsøk på å forrykke balansen for andre statsledere under håndhilsen, og presidentfruens to avslag på å holde ham i handa.

Sputnik omtales ofte som en propagandakanal for russiske myndigheter. Kanalen er heleid av den russiske stat, og er bygd opp på ruinene av det tidligere sovjetiske nyhetsbyrået Novosti.

Under den siste franske valgkampen ble reportere herfra nektet adgang til Emmanuel Macrons valgmøter, og en talsmann for den nåværende franske presidenten sa de systematisk spredde falske nyheter.

Men det er ikke bare Sputnik som har forsøkt å henge ut USAs president. Også på mikrobloggen Twitter har mange moret seg over Trumps utradisjonelle stil:

Embed: Trump og Saruman

Også den britiske forfatteren av bøkene om Harry Potter, J.K. Rawling har reagert på Trumps opptreden da han brøytet seg vei blant andre NATO-politikere:

Embed: J.K Rawling om Trump

Blant de andre episodene som Sputnik mener var særlig festlige, er en video fra da Trump møtte den argentinsk fødte pave Frans. Her har de føyd til en kommentar om at paven må ha glemt sine egne formaninger om at kristne må ha «glade øyne».

Les også: Trump tilbrakte 29 minutter i audiens hos pave Frans