Britisk politi raser etter lekkasjer i USA

Britisk politi raser over at etterforskningsmateriale de har delt med amerikanere, er lekket til pressen. Foto: AP / NTB scanpix Les mer Lukk

Britisk politi vil ikke lenger dele informasjon om Manchester-etterforskningen med USA, på grunn av lekkasjer til amerikanske medier, ifølge BBC. 

The New York Times trykket torsdag åstedsbilder fra Manchester Arena, der 22 mennesker ble drept av en selvmordsbomber mandag.

Ett av bildene, som åpenbart er tatt av politiets etterforskere, viser blant annet det som skal være utløsermekanismen til bomben som ble benyttet, samt restene av den blå ryggsekken bomben skal ha vært skjult i.

Manchester-politiet er ifølge BBC rasende over at materialet de har delt med USA har lekket til pressen, noe de mener bidrar til å svekke den videre etterforskningen.

Les også: Manchester: Har funnet flere sprengladninger

Abedis bror og far pågrepet i Libya

Navnga selvmordsbomber

Det var også amerikanske medier som først offentliggjorde navnet til den antatte selvmordsbomberen Salman Abedi, en opplysning britene hadde delt med USA.

Storbritannias innenriksminister Amber Rudd la ikke skjul på at hun var «irritert» over lekkasjen. Hun gjorde det helt klart overfor Washington at noe slikt «ikke må skje igjen», noe det åpenbart likevel gjorde.

Les også: 22-åring mistenkt for blodbadet i Manchester: – Han var en stille gutt

Hjemløs hjalp terrorofre etter bombeangrep

Embed: terror

Bombemaker på frifot

Ifølge The New York Times var bomben som ble benyttet i Manchester så kraftig og avansert at den neppe var laget av Abedi. Det fryktes derfor at en dyktig bombemaker fortsatt er på frifot og at det kan komme nye terrorangrep i Storbritannia, som har hevet trusselnivået til «kritisk».

Storbritannias statsminister Theresa May vil ifølge BBC ta opp britenes misnøye med lekkasjene i USA når hun torsdag møter president Donald Trump under NATO-toppmøtet i Brussel.

Les også: Olivia (15) blant terrorofrene:– Hun takket meg for at jeg lot henne dra

Jente (8) blant terror-ofrene i Manchester

Your browser doesn't support HTML5 video.

Trump: – Onde tapere står bak Manchester-terror Les mer Lukk