HRW kritiserer klesbransjen fire år etter fabrikk-kollaps i Bangladesh
Tekstilarbeidere som jobbet i Rana Plaza for fire år siden, arbeider i en fabrikk der det er meningen at de skal rehabiliteres. Ifølge Human Rights Watch har en rekke internasjonale klesprodusenter ikke gjort noe for å sjekke at arbeidsforholdene i Bangladeshs tekstilindustri er blitt tryggere. Foto: A.M. Ahad / AP / NTB Les mer Lukk
En rekke klesprodusenter har ikke fulgt opp en plan som skulle gi tekstilarbeidere i Bangladesh tryggere arbeidsforhold etter katastrofen for fire år siden.
Det opplyser menneskerettighetsorganisasjonen Human Rights Watch (HRW) i en rapport som ble offentliggjort mandag, nøyaktig fire år etter at fabrikken Rana Plaza raste sammen utenfor hovedstaden Dhaka.
Over 1.130 arbeidere mistet livet og 2.500 ble skadd i ulykken.
HRW har kontaktet 72 selskaper for å høre hvordan de skaffer seg informasjon om hvordan produktene deres framstilles. Kun 29 av dem har gitt opplysninger om dette, og mange har overhodet ikke latt høre fra seg.
Tekstilindustrien i Bangladesh har investert over 1 milliard dollar, over 8,5 milliarder kroner, i sikkerhetstiltak siden ulykken i 2013.
Det finnes om lag 4.000 tekstilfabrikker i Bangladesh. De sysselsetter om lag 4 millioner arbeidere.