Mange drept i bombeangrep på marked i Pakistan

Minst 22 mennesker er drept og nær 80 såret i et bombeangrep mot et marked nordvest i Pakistan, ifølge leger og lokale myndigheter.

– Dødstallet kan komme til å stige, og vi mottar mange sårede, sier kirurg Moeen Begum på et offentlig sykehus i Parachinar, hovedstaden i stammedistriktet Kurram.

Bomben var plassert i en bil og rammet et område som hovedsakelig er bebodd av sjiamuslimer, som er en religiøs minoritet i det hovedsakelige sunnimuslimske Pakistan.

Overlevende sier at de gjemte seg i butikker etter at de hørte et kraftig smell, mens andre løp for å hjelpe de sårede inne i markedet.

– Jeg hørte et kraftig smell, og folk skrek. Vi stengte dørene til butikken siden vi trodde det ville komme enda en eksplosjon, vi hørte skyting en stund, og folk ropte, så vi gikk ut, sier Muhammad Ali, en innbygger som var på markedet da bomben gikk av.

Da de kom ut på gaten igjen, ble de vitne til at folk fortvilet forsøkte å hjelpe de mange sårede, som ble plassert i tilfeldige kjøretøy og brakt til sykehus i påvente av at politiet og ambulanser skulle ankomme.

Pakistans statsminister Nawaz Sharif har fordømt angrepet, mens lokale sjialedere anklager myndighetene for ikke å gjøre nok for å sikre den religiøse minoriteten mot angrep.

I februar ble om lag 130 mennesker drept i en rekke angrep i ulike deler av landet, noe som har skapt stor uro blant mange innbyggere, etter en relativt fredelig periode.