Det hvite hus fordømmer «rasemotivert hatangrep» i Kansas

Indiske Srinivas Kuchibhotla (32), som ble skutt og drept av en mann som angivelig ropte "kom dere ut av landet mitt" forrige uke, ble gravlagt tirsdag. Etter reaksjoner fra India fordømte Det hvite hus angrepet dom "rasemotivert hatkriminalitet". Foto: AP / Mahesh Kumar / NTB scanpix. Les mer Lukk

Det hvite hus fordømmer drapet på en indisk mann i Olathe i delstaten Kansas forrige uke, og betegner angrepet som "åpenbart rasemotivert hatkriminalitet."

Den 32-årige ingeniøren Srinivas Kuchibhotla ble drept og en annen indisk mann ble såret da begge forrige uke ble beskutt på en bar i Olathe. En amerikansk mann ble også såret da han forsøkte å stanse angrepet.

En person er pågrepet og siktet for skytingen. Ifølge vitner var mannen beruset og ropte "kom dere ut av landet mitt" da han skjøt. En bartender har også sagt at mannen innrømmet skytingen, men hevdet ofrene var iranere.

Angrepet førte til omfattende spekulasjoner om at det var et resultat av president Donald Trumps harde retorikk om migrasjonspolitikk, og presidenten fikk kritikk for å ikke ha fordømt angrepet, blant annet fra indiske myndigheter.

– USA burde reagere på denne hendelsen. Amerikas president og folket i Amerika bør ta avstand fra og åpent fordømme denne typen handlinger og deretter reagere kraftig, sa Indias informasjonsminister i helgen.

Talsperson Sarah Sanders i Det hvite hus har sagt at presidenten kan komme til å nevne angrepet når han taler til Kongressen senere tirsdag.