Mugabe (93) har ingen planer om å gå av

Zimbabwes 93 år gamle president Robert Mugabe Les mer Lukk

Zimbabwes president Robert Mugabe la ingen demper på feiringen av sin egen 93-årsdag, på tross av den dype økonomiske krisen i landet.

Verdens eldste statsoverhode erkjente at også han en dag skal dø da han feiret med en overdådig fest i Matabeleland lørdag.

– Det spiller ingen rolle hvor frisk du kanskje føler deg. Beslutningen om å fortsette å leve og nyte livet, tilhører den allmektige Gud, sa 93-åringen i en tale som ble kringkastet på statlig radio og fjernsyn.

Talen varte i over en time, men Mugabe snakket langsomt, tok lengre pauser og mumlet til tider. Ikledd en svart cowboyhatt, mørke briller og en fargerik jakke med bilder av seg selv som ung, satt han tilsynelatende uberørt mens hyllestene strømmet fra bursdagstalerne.

Selv understreket Mugabe at han ikke har noen planer om å tre tilbake etter 37 år ved makten.

– Folk som er travelt opptatt med å danne sine egne grupperinger, og sier herr Mugabe må gå. Jeg spør meg selv – hvor skal jeg gå? sa 93-åringen i talen.

Flere tusen gjester deltok i feiringen i Matopos, rundt 60 mil sørvest for hovedstaden Harare.Bursdagsfesten antas å ha kostet over 15 millioner kroner. Utskeielsene har satt sinnene i kok hos mange ettersom landet sliter med alvorlig matmangel.

Mugabe feiret selve dagen 21. februar med en mindre kakeseremoni.