Avis: Trump ba etat om nye bilder av innsettelsen

Donald Trump ba sjefen for National Park Service om å skaffe til veie nye bilder av innsettelsen, skriver Washington Post. Foto: Pablo Martinez Monsivais / AP / NTB scanpix Les mer Lukk

På sin første dag som USAs president beordret Donald Trump sjefen for etaten med ansvar for National Mall om å skaffe til veie nye bilder av folkemengden som overvar innsettelsen, ifølge Washington Post.

Det var lørdag morgen Trump tok kontakt med sjefen for National Park Service, Michael T. Reynolds, skriver avisen. National Park Service er etaten med ansvar for USAs nasjonalparker, inkludert National Mall i Washington, der folk samlet seg for å overvære innsettelsen av Trump forrige fredag.

I telefonsamtalen uttrykte Trump ifølge Washington Post sinne over at det på Twitter-kontoen til National Park Service hadde blitt lagt ut et bilde som sammenlignet folkemengden under Trumps innsettelse med folkemengden under innsettelsen av Barack Obama i 2009.

Trump beordret videre Reynolds om å skaffe til veie nye bilder av innsettelsen. Trump mente at nye bilder kanskje kunne bevise at mediene ifølge ham hadde løyet om at frammøtet hadde vært middelmådig, opplyser Washington Posts kilder.

Pressetalskvinne ved Det hvite hus Sarah Huckabee Sanders sier saken kun viser at Trumps lederstil innebærer å være «så tilgjengelig og stadig i kontakt».

National Park Service har ikke kommentert saken, men en talsmann for etaten bekrefter overfor AP at en samtale mellom Trump og Reynolds fant sted lørdag.