Sydney hedrer Prince med lilla fyrverkeri

Your browser doesn't support HTML5 video.

Sydney hedrer Prince med lilla fyrverkeri
Mer enn én million personer hadde samlet seg rundt havna i Sydney lørdag kveld for å feire inngangen til det nye året med lilla fyrverkeri, til ære for den avdøde artisten Prince.

Folkemengden jublet da himmelen ble farget lilla, til tonene av Prince-låten «Purple Rain». Oppvisningen startet klokken 22 lokal tid som del av den familievennlige fyrverkerioppskytingen, en opptakt til det storslåtte showet som Sydney pleier å stå for ved midnatt.

Les også: Eiendommen til Prince skal åpnes for offentligheten

– Dette er et fantastisk syn og det er så vakkert over havna, med refleksjoner i vannet og alle folkene rundt. Hvis dette er bare forsmaken, kan jeg knapt vente på det som skal skje ved midnatt, sa en av de tilreisende, 18 år gamle Anna Fassbinder fra Köln, til DPA.

Anslagsvis 1,5 millioner mennesker var ventet å samle seg rundt havna ved midnatt for å se fyrverkerishowet til en samlet prislapp på over 40 millioner kroner gå opp i røyk. Over 100.000 raketter skulle skytes opp, ifølge arrangørene, som på forhånd hadde lovet det største fyrverkerishowet i byen til nå.

Politiet hadde utplassert veisperringer for å hindre angrep med kjøretøy av den typen som har funnet sted i Nice og Berlin, og har samtidig slått fast at det ikke foreligger kjente terrortrusler mot nyttårsfeiringen.

Les også: Prince kan ha dødd av feilmerket medisin