Mange tips til dansk politi i Emilie Meng-saken

Politiet leter etter bevis i forbindelse med at Emilie Meng forsvant fra Korsør i Danmark i juli. Bildet ble tatt i august. Foto: Morten Boegh / NTB scanpix Danmark / NTB scanpix Les mer Lukk

Dansk politi har fått rundt 45 henvendelser etter at Emilie Meng, 17-åringen som forsvant i sommer, ble funnet død ved en innsjø midt på Sjælland.

Meng forsvant natt til 10. juli i hjembyen Korsør helt vest på Sjælland. Julaften ble hun funnet ved en innsjø i Borup, flere mil lenger øst.

Politiet sier at de vil bruke de neste dagene på å gå gjennom tipsene.

– Det er alt fra at man peker på konkrete aktiviteter til at man peker på kjøretøy og personer. Men hva som ligger i dem, må kommende undersøkelser vise, sier politiinspektør Kim Kliver.

Liket ble funnet av en tilfeldig forbipasserende julaften ettermiddag. Da hadde jenta vært savnet i et knapt halvår.

Bakgrunn: Savnet dansk 17-åring funnet død

Forsvant sporløst

Emilie Meng hadde vært på bytur i Slagelse da hun forsvant etter å ha sagt farvel til venninnene på Korsør stasjon. Politiet har brukt store ressurser på å finne henne, og har også fått hjelp av mange frivillige, men har fram til nå ikke hatt noen fysiske spor. Politiet har likevel kunnet snevre inn antall mulige gjerningspersoner.

– Vi har gått fra å ha sett på 20.000 personer til vi nå er nede og ser på cirka 200 personer, sier Kliver.

Minnestund

Søndag la en rekke innbyggere i Korsør ned blomster på byens jernbanestasjon, som er det siste stedet Emilie Meng ble sett i live. Det ble også holdt en minnestund for den unge jenta på stasjonen.

– Jeg er selv far til flere tenåringsbarn. Det med å stede sine barn til hvile er det mest forferdelige som kan skje foreldre, sier Korsørs borgermester Stén Knuth.

Han anslår at om lag 300 personer deltok i minnestunden.