En omkommet funnet etter russisk flystyrt i Svartehavet

Your browser doesn't support HTML5 video.

– Vrakrester fra savnet russisk fly funnet i Svartehavet Les mer Lukk

En person er funnet omkommet etter at et russisk fly med 92 personer om bord på vei til Syria styrtet i Svartehavet, opplyser det russiske forsvarsdepartementet.

Fakta om Tupolev Tu-154  

* Tremotors passasjerfly med en kapasitet på rundt 160 passasjerer.

* Produsert av det sovjetiske og senere russiske selskapet Tupolev siden 1968.

* Tu-154 var motstykket til Boeings 727.

* Det er produsert drøyt 1.000 eksemplarer av flyet, som finnes i en rekke varianter. I overkant av 200 av flyene brukes fortsatt.

* Flyet ble utviklet for å fylle behovet til det sovjetiske flyselskapet Aeroflot. Selskapet bruker ikke lenger modellen.

* Flytypen har vært involvert i en rekke ulykker og har et dårlig sikkerhetsrykte, selv om de fleste ulykkene har skyldtes menneskelig svikt.

* Det var et Tu-154 som styrtet i Operafjellet på Svalbard i 1996. 141 mennesker mistet livet i det som er den verste flyulykken på norsk jord noensinne.

* I 2010 styrtet et Tu-154M under innflyging til russiske Smolensk. Blant de 96 som mistet livet var Polens president Lech Kaczynski og flere polske toppolitikere, embetsmenn og offiserer. (©NTB)

Departementet bekrefter overfor statlige russiske medier at flyet av typen Tupolev Tu-164, som var på vei til en russisk base i Latakia i Syria, styrtet i Svartehavet like etter avgang.

– Kroppen til en person som omkom i flykrasjet ble funnet seks kilometer utenfor kysten av Sotsji, og ble tatt om bord i et redningsskip, sier departementstalsmann Igor Konasjenkov til russiske nyhetsbyråer.

Interfax melder at flyet forsvant fra radaren 20 minutter etter avgang klokken 5.20 lokal tid. Vrakrester er funnet på 50 til 70 meters dybde, rundt 1,5 kilometer utenfor svartehavskysten ved byen Sotsji.

Årsakene til ulykken skal enten ha vært problemer med flyet eller pilotfeil, opplyser en kilde til det russiske nyhetsbyrået RIA Novosti.

Flyet hadde 84 passasjerer og et mannskap på åtte om bord. Over 60 av dem synger i Alexandrov-ensemblet, som er koret til Russlands væpnede styrker. Mannskoret skulle til flybasen Khmeimim for å opptre for russiske styrker.

Mannskoret ble stiftet under Sovjet-tiden, og er den russiske hærens offisielle kor.

Det er oppkalt etter gruppens første korleder: Alexander Vasiljevitsj Alexandrov (1883-1946).

Sammen med MVD-ensemblet, som er det andre kjente armeensemblet, er koret den eneste gruppen med rett til tittelen «Red Army Choir».