– Vrakrester fra savnet russisk fly funnet i Svartehavet

 Vrakrester fra et savnet russiske fly med 91 personer om bord på vei til Syria, er funnet i Svartehavet, opplyser forsvarsdepartementet ifølge lokale russiske medier.

Fakta om Tupolev Tu-154  

* Tremotors passasjerfly med en kapasitet på rundt 160 passasjerer.

* Produsert av det sovjetiske og senere russiske selskapet Tupolev siden 1968.

* Tu-154 var motstykket til Boeings 727.

* Det er produsert drøyt 1.000 eksemplarer av flyet, som finnes i en rekke varianter. I overkant av 200 av flyene brukes fortsatt.

* Flyet ble utviklet for å fylle behovet til det sovjetiske flyselskapet Aeroflot. Selskapet bruker ikke lenger modellen.

* Flytypen har vært involvert i en rekke ulykker og har et dårlig sikkerhetsrykte, selv om de fleste ulykkene har skyldtes menneskelig svikt.

* Det var et Tu-154 som styrtet i Operafjellet på Svalbard i 1996. 141 mennesker mistet livet i det som er den verste flyulykken på norsk jord noensinne.

* I 2010 styrtet et Tu-154M under innflyging til russiske Smolensk. Blant de 96 som mistet livet var Polens president Lech Kaczynski og flere polske toppolitikere, embetsmenn og offiserer. (©NTB)

– Rester av Tu-154-flyet til det russiske forsvarsdepartementet ble funnet på 50 til 70 meters dybde, rundt 1,5 kilometer utenfor Svartehavskysten til byen Sotsji, sier departementet.

Et fly fra det russiske forsvarsdepartementet med 91 personer om bord forsvant fra radaren rett etter avgang fra Sotsji, bekrefter departementet i en pressemelding.

Flyet var på vei til en russisk base i Latakia i Syria. Om bord var det 83 passasjerer og et mannskap på 8. Mange av passasjerene er musikere i Alexandrov-ensemblet, som er koret til Russlands væpnede styrker. Ensemblet skulle til basen for å holde konsert for russiske styrker.

I oktober i fjor styrtet et russisk fly over Sinaihalvøya i Egypt.

Les: IS-tilknyttet gruppe hevder de skjøt ned russisk fly