Flygeren varslet om drivstoffmangel før styrten i Colombia

En redningsarbeider sitter blant vrakrestene etter flystyrten i den colombianske jungelen. Foto: Jaime Saldarriaga / Reuters / NTB scanpix Les mer Lukk

Flygeren i flyet som styrtet i Colombia, meldte fra om drivstoffmangel rett før ulykken. Det går fram av et opptak av en samtale med trafikkledelsen.

Den colombianske radiostasjonen W Radio har fått tak i opptaket. Det viser at flygeren flere ganger ber om landingstillatelse på grunn av «total elektrisk svikt» og mangel på drivstoff.

Flygelederen gir instruksjoner til flygeren mens flyet stadig mister fart og høyde. Like før det blir stille fra flygeren, opplyser han at flyet holder en høyde på 9.000 fot.

Radiokanalen forteller ikke hvordan de har fått tak i opptaket, men opplysningene ser ut til å stemme overens med det flygeren i et rutefly like i nærheten har fortalt.

Charterflyet med 77 personer ombord styrtet sent mandag kveld i Andesfjellene, om lag 50 kilometer fra Medellin i Colombia.

Blant passasjerene var det brasilianske fotballaget Chapecoense, som skulle spille den første av to finalekamper i Copa Sudamerica mot colombianske Atlético Nacional i Medellin. 71 mennesker omkom i ulykken, mens tre fotballspillere, to kabinansatte og en journalist overlevde ulykken.

Les også: Årsaken til flystyrten i Colombia fortsatt ukjent

76 omkom i flystyrt i Colombia

Dårlig flysikkerhet i Colombia