Pussy Riot langer ut mot Donald Trump i nye musikkvideoer

Your browser doesn't support HTML5 video.

Pussy Riot langer ut mot Donald Trump i nye musikkvideoer Les mer Lukk

Kaller republikanernes presidentkandidat en «narsissistisk, dum, oransje ape» og hevder at «vaginaen kommer til å vinne presidentkappløpet».

Det russiske punkbandet Pussy Riot har slengt seg med i innspurten til den amerikanske valgkampen. Tirsdag ga gruppen ut låten «Straight Outta Vagina» som en hyllest til Hillary Clinton og det kvinnelige kjønn, og som et stikk til Donald Trumps mange kontroversielle uttalelser om kvinner.

Ifølge ett av bandmedlemmene, Nadezjda Tolokonnikova, er sangen og videoen inspirert av ideen om at «kvinnelig seksualitet er større enn hvilken som helst stormannsgal populist».

– Vaginaen er større enn Trump, sa Tolokonnikova i et intervju med The Guardian.

Les også: Sterke møter for Pussy Riot i Norge

Se hele musikkvideoen her:

Første av flere

Tirsdagens låt skulle vise seg å bare være starten på Pussy Riots angrep mot Trump. To dager senere ble videoen fulgt opp av nok en låt, denne med tittelen «Make America Great Again».

Denne gangen tar feministbevegelsen for seg et hypotetisk USA etter at Trump har seiret i valgkampen. Videoen viser politimenn som voldtar kvinner, mens Trump selv brennmerker de han ikke liker.

Også på gruppens Youtube-kanal kan man finne kraftig kritikk av Trump. Her kan man lese følgende:

– Ingen narsissistisk, dum, oransje ape som hevder han enkelt kan «grab women by the pussy» kan betegnes som vaginaens eier. Dette er det kun kvinner som kan.

Les også: Greenpeace-aktivister og Pussy Riot benådet

Fenglset

Tolokonnikova mener spredningen av «patriarkalske og kvinnefiendtlige ideer» likner en seksuelt overførbar sykdom.

– Politikere hyller «sterkt lederskap». Trump støtter Vladimir Putin åpent, og dette er skremmende. Jeg har ikke lyst til å leve i en slike verden, sier aktivisten.

At medlemmene i Pussy Riot er motstandere av Russlands president, Vladimir Putin, har lenge vært kjent. I 2012 ble Tolokonnikova og bandkollegaen Marija Aljokhina fengslet i 16 måneder etter å ha avholdt en «anti-Putin-messe» i en russisk kirke. Et tredje medlem, Jekaterina Samutsjevitsj, ble også dømt i saken.

Se «Make America Great Again» her: