Trump trapper opp angrep mot tidligere Miss Universe

Your browser doesn't support HTML5 video.

Trump trapper opp angrep mot tidligere Miss Universe Les mer Lukk

Donald Trump og Hillary Clinton barket sammen på Twitter da førstnevnte på ny gikk til frontalangrep på tidligere Miss Universe Alicia Machado.

I en Twitter-tirade grytidlig fredag morgen kalte den republikanske presidentkandidaten Machado for «motbydelig». Trump oppfordret amerikanere til å søke opp en sexvideo og annen privat informasjon fra Machados fortid.

Alicia Machado fra Venezuela smiler etter å ha vunnet missekåringen Miss Universe i Las Vegas i mai 1996. Arkivfoto: Reuters / NTB scanpix Les mer Lukk

Clinton var ikke sen med å svare og tvitret at Trumps tirade bare styrker hennes argument om at han mangler stødigheten og lynnet som kreves av en president.

– Løgner og konspirasjonsteorier

– Hva slags mann er det som er oppe hele natta for å rakke ned på en kvinne med løgner og konspirasjonsteorier? spør Clinton.

Donald Trump ble under TV-debatten mot Hillary Clinton anklaget for å ha kalt en tidligere Miss Universe for tjukk. I et intervju dagen etter kommer den republikanske presidentkandidaten med ny kritikk av den tidligere missedronningen. Foto: Carlos Barria / Reuters / NTB scanpix Les mer Lukk

Machado støtter Clinton i valgkampen, og begge har tidligere kritisert Trump for sexistiske og kvinnefiendtlige uttalelser. Machado, som opprinnelig kommer fra Venezuela, gikk til topps i den Trump-eide skjønnhetskonkurransen Miss Universe i 1996.

Missedronning i fokus

Denne uka har hun stått sentralt i den amerikanske valgkampen etter at Clinton nevnte henne i mandagens debatt.

– Hjalp skurken Hillary motbydelige (sjekk sexvideo og fortid) Alicia M til å bli amerikansk statsborger sånn at hun kunne bruke henne i debatten? tvitret Trump.

Les også: Avis: – Trump er en farlig folkeforfører

Trump langer igjen ut mot tidligere Miss Universe

Faktasjekk: Trump holdt seg unna sannheten