Ungarn vil ha gigantleir for flyktninger i Libya

Ungarns statsminister Victor Orban vil sende tusenvis av flyktninger til en egen leir i Libya. Bildet viser leiren Nea Kavala i Hellas hvor det bor 4500 mennesker. Les mer Lukk

Ungarns statsminister Viktor Orban tar til orde for at titusener av asylsøkere sendes til en gigantisk leir i Libya der de skal vente til søknadene er behandlet.

Han mener den nye libyske regjeringen skal drive leiren, melder BBC. Uttalelsene kom da Orban deltok på et møte om Europas framtidige asyl- og innvandringspolitikk i Wien lørdag.

Blant de andre deltakerne var Tysklands statsminister Angela Merkel, EU-president Donald Tusk og ledere fra landene langs den såkalte Balkan-ruta.

Les også: – Ungarn bør kastes ut av EU

Den politiske og sikkerhetsmessige situasjonen i Libya er fortsatt svært ustabil etter at Muammar Gaddafi ble styrtet ved hjelp av NATO-bombinger i 2011.

Den FN-støttede regjeringen er ennå ikke godkjent av landets nasjonalforsamling, samtidig som det pågår kamper mot den ytterliggående gruppa IS i landet.

Les også: Tyrkia refser EU for lite hjelp med syriske flyktninger

Orban har sørget for å stenge Ungarns sørlige grenser med piggtrådgjerder og vakthunder. Han mener EU må ta «total kontroll» over sine ytre grenser. Han vil også at en vestlig våpenboikott mot Libya oppheves slik at det kan sendes våpen til en gruppe kalt Den libyske frigjøringshæren. (©NTB)