20-åring tatt for drap på fem personer i amerikansk kjøpesenter

Arcan Cetin (20) er mistenkt for å ha drept fem personer i et kjøpesenter nord for Seattle. Eks-Kjæresten hans jobbet i butikken der skytingen skjedde. Les mer Lukk

En 20-årig mann med tyrkisk bakgrunn er pågrepet, mistenkt for å ha drept fem personer i en butikk på et kjøpesenter nord for Seattle.

Skytingen skjedde ved kjøpesenteret Cascade Mall fredag kveld. Fire kvinner og en mann ble drept. Mannens ekskjæreste jobbet i butikken, ifølge amerikansk politi.

På en pressekonferanse lørdag kveld lokal tid opplyste politiet at 20-åringen, som er navngitt som Arcan Cetin, oppførte seg som en «zombie» da han ble pågrepet etter en storstilt politijakt.

Les også: – Kjøpesenter-drapene i Seattle neppe terrorhandling

Politiet hadde lett etter den mistenkte, som ble fanget på overvåkingskameraer, i et døgn da en politipatrulje oppdaget han i Oak Harbor i delstaten Washington, noen mil sørvest for Burlington der kjøpesenteret ligger.

Han var ubevæpnet og bar kun på en veske med en PC.

Les også: Her er videoen politiet ikke ville offentliggjøre etter drapet i Charlotte

20-åringen er bosatt i Oak Harbor og har oppholdstillatelse i USA etter å ha emigrert fra Tyrkia. Han har tidligere blitt pågrepet for voldsbruk, opplyser politiet.

Den lokale nyhetskanalen K5 opplyser at Cetin var i besittelse av tre våpen under angrepet. (©NTB)