Norsk skip reddet over 1000 flyktninger

Your browser doesn't support HTML5 video.

Norsk skip reddet over 1000 flyktninger mandag Les mer Lukk

Skipet Siem Pilot hjalp 1087 flyktninger fra åtte forskjellige gummibåter i sikkerhet mandag.

Redningsaksjonen fant sted rett utenfor kysten av Libya. Du kan se video av redningsaksjonen øverst i saken. Den viser sterke bilder av svært overfylte båter. Et lite spedbarn er blant dem som reddes om bord i Siem Pilot.

Les mer: 6.500 flyktninger er reddet utenfor Libya

Åtte timers arbeid

Redningsarbeidet tok over åtte timer, og det var svært mange som hoppet i vannet. Disse hadde fått utdelt redningsvester på forhånd. Det skriver Kripos på Twitter.

Ifølge Kripos er flertallet av de som ble reddet fra Vest-Afrika og Bangladesh. Siem Pilot satte flyktningene i land i den italienske havnebyen Corigliano.

Norges innsats med Siem Pilot skulle opprinnelig avsluttes i april i år, men oppdraget ble forlenget med seks måneder fordi behovet for redningsbåter i Middelhavet fremdeles er stort.

Les også: Fra åpne hjerter til stengte grenser i Europa

10.000 de to siste dagene

Rundt 10.000 flyktninger har blitt reddet fra Middelhavet bare de to siste dagene. Økningen i antall flyktninger som kommer til Italia med båt denne uken skyldes gode værforhold, ifølge nyhetsbyrået Reuters.

Det totale antallet flyktninger som har ankommet Italia hittil i år har økt til 112.500, ifølge FNs høykommissær for flyktninger og den italienske kystvakten

Les også: – EUs flyktningavtale med Tyrkia er en skam