FBIs Clinton-dokumenter offentliggjøres snart

Valgkampen til demokratenes presidentkandidat Hillary Clinton kan få seg et nytt hardt slag når FBI offentliggjør etterforskningsdokumenter i løpet av de nærmeste dagene. Les mer Lukk

FBI ventes å snarlig offentliggjøre dokumenter knyttet til granskningen av epostene fra Hillary Clintons periode som utenriksminister, melder amerikanske medier.

En ikke-navngitt politikilde med kjennskap til saken bekrefter overfor AP tirsdag at FBIs dokumenter vil bli offentliggjort «snart», etter at amerikanske medier har krevd innsyn i henhold til offentlighetsloven.

Les også: Har funnet ytterligere 14.900 eposter fra Clinton

Det er ikke klart nøyaktig når dokumentene offentliggjøres eller hva de vil inneholde, men ifølge CNN offentliggjøres de allerede onsdag.

FBIs etterforskning av i alt 30.000 eposter fra Clintons private epostserver konkluderte med at verken hun eller medarbeiderne hadde gjort noe lovstridig, men at de hadde opptrådt «ekstremt skjødesløst».

Forrige uke dukket det imidlertid opp nye 14.900 eposter, som nå granskes av utenriksdepartementet for å vurdere hvor sensitiv informasjonen i dem er.

Etterforskningen omhandler daværende utenriksminister Clinton og hennes medarbeideres bruk av en privat epostserver til å sende angivelig hemmeligstemplet informasjon.

Les også: Solid ledelse for Clinton på meningsmålinger