FARC inngår endelig våpenhvile

FARC-leder Rodrigo Londoño, også kjent som Timoleón «Timochenko» Jiménez, under en pressekonferanse på Cuba søndag. Foto: Reuters / NTB scanpix Les mer Lukk

Den colombianske FARC-geriljaen har formelt inngått en våpenhvile som skal sette punktum for den 52 år lange krigen mot myndighetene.

– Jeg beordrer alle våre kommandører og enheter og alle våre krigere til endelig å legge ned våpnene og avslutte fiendtlighetene mot den colombianske staten fra midnatt i kveld, sier leder Rodrigo Londoño, også kjent som Timoleón «Timochenko» Jiménez, i Colombias væpnede revolusjonære styrker (FARC) i en uttalelse søndag kveld lokal tid.

Han skriver på Twitter at fred «er i ferd med å bli virkelighet».

– Aldri mer skal foreldre begrave sine sønner og døtre som er drept i krigen, sier han.

Ledelsen i FARC skal møtes i midten av september for å ratifisere fredsavtalen som ble inngått med regjeringen onsdag forrige uke. Lederne skal også meisle ut en politisk strategi for framtiden.

Rundt 200 delegater skal delta på konferansen i San Vicente del Caguan 13. til 19. september, blant dem 29 medlemmer av FARCs sentralkommando. Flere utenlandske representanter som ikke er navngitt, er også invitert. I tillegg er medier invitert, noe som er svært uvanlig.