Erklæring om våpenhvile på Filippinene undertegnes i Oslo

Filippinenes fredsminister Jesus Dureza (f.h.) og Jose Maria Sison (NDFP) etter åpningsseremonien til de formelle fredssamtaler mellom den filippinske regjeringen (GPH) og NDFP i Oslo på Holmenkollen Park Hotell, mandag. Norge er vertskap når filippinske myndigheter og kommunistbevegelsen National Democratic Front of the Philippines (NDFP) startet fredsforhandlingene. Les mer Lukk

Representanter for regjeringen på Filippinene og kommunistbevegelsen NDFP skal undertegne en erklæring om våpenhvile i Oslo fredag.

Partene har vært samlet til fredsforhandlinger i Oslo denne uken. I erklæringen lover de å overholde ensidige våpenhviler uten tidsbegrensninger, opplyser Utenriksdepartementet.

Konflikten mellom regjeringen og kommunistgeriljaen på Filippinene har vart i over 45 år. Norge har vært tilrettelegger for fredsprosessen siden 2001, og den forrige runden med formelle forhandlinger var i 2011.

I forkant av forhandlingene denne uken iverksatte både regjeringen og NDFP midlertidige ensidige våpenhviler. Utenriksminister Børge Brende vil være til stede under signeringen av erklæringen på Holmenkollen Park Hotel klokken 11.

Les også:

Forsiktig optimisme i Filippinene-forhandlinger

Starter fredsforhandlinger i Norge til uka (bakgrunn)