Flere mistet livet i luftballongstyrt i USA

Your browser doesn't support HTML5 video.

Luftballong med 16 om bord styrtet i Texas
Det er trolig ingen overlevende etter at en luftballong styrtet i Texas i USA lørdag. Myndighetene jobber med å finne ut av hvor mange som var om bord.

Luftballongen styrtet på et beite utenfor byen Lockhart etter at den begynte å brenne. Ifølge lokale medier er det store høyspentmaster like ved området der vrakrestene ligger spredt, men myndighetene har foreløpig ikke sagt noe om hva som forårsaket ulykken.

– Etterforskerne jobber med å slå fast antallet ofre og identiteten deres, sier sheriff Daniel Law, ifølge NBC News, som melder at det var minst 16 personer om bord i luftballongen.

Se video øverst i artikkelen.

Store flammer

Sheriffen sier til AP at det var mulig å kjøpe billetter på stedet for å fly med luftballongen, og at det ikke finnes noen liste over passasjerene.

Øyenvitnet Margaret Wylie, som bor i nærheten, sier hun var ute og luftet hunden sin da hun så store flammer under strømledningene og ringte nødnummeret 911.

FBI har blitt bedt om å bistå i etterforskningen, som skal starte for fullt søndag.

Største på tre år

Dersom dødstallet bekreftes, er dette den mest alvorlige luftballongulykken siden februar 2013, da 19 av 21 personer om bord døde i en styrt i Egypt, ifølge NBC News.

– Måtte guds legende styrke og nåde være med familiene som er rammet av den tragiske luftballongstyrten, skriver Texas-guvernør Greg Abbott på Twitter.

Luftfartsmyndighetene opplyser at ulykken skjedde klokken 7.40 lørdag morgen lokal tid.

Embed: luftballong