To menn siktet i Østerrike etter terrorangrep i Paris

130 personer ble drept i angrepet i Paris 13. november, 89 av dem i konsertlokalet Bataclan. Les mer Lukk

En algerier og pakistaner som fransk påtalemyndighet knytter til angrepet i Paris i november, er siktet for brudd på franske terrorlover. De to skal ha tilhørt samme IS-nettverk som utførte angrepet.

Begge ble utlevert fra Østerrike fredag, opplyser kilder i fransk påtalemyndighet.

De to, en 29 år gammel algerier ved navn Adel Haddadi og en 35 år gammel pakistaner ved navn Mohamad Usman, er siktet for brudd på fransk terrorlovgivning.

Påtalemyndigheten mener de er del av samme IS-nettverk som utførte angrepet i Paris 13. november i fjor.

Les også: Politiker hevder Belgia hadde informasjon om Paris-angriper

Faren til terroroffer saksøker Google, Facebook og Twitter

Politikilde: Terrorangrep mot fransk politiektepar ble filmet

– Falske syriske pass

Franske og østerrikske etterforskere mener Haddadi og Usman ankom den greske øya Leros 3. oktober på en båt med flyktninger. De to skal ha ankommet sammen med to irakere, som i november sprengte seg utenfor Stade de France i den franske hovedstaden.

Mens de to irakerne dro videre fra Hellas, ble Haddadi og Usman anholdt av greske myndigheter i 25 dager fordi de hadde falske syriske pass.

Etter at de ble løslatt, skal de to ha tatt seg videre til Østerrike, og i slutten av november ankom de den østerrikske byen Salzburg – etter at angrepet i Paris hadde blitt utført. De to ble pågrepet av østerriksk politi på et mottakssenter for asylsøkere 10. desember, kort tid etter at franske myndigheter hadde varslet østerriksk politi om at mennene trolig befant seg i Østerrike.

130 drept

Etter at de to ble pågrepet, skal Haddadi ha sagt til etterforskere at han ønsket å dra til Frankrike for å «utføre et oppdrag». Østerrikske myndigheter godkjente utleveringen av Haddadi og Usman i slutten av juli.

130 personer ble drept i angrepet i Paris 13. november, 89 av dem i konsertlokalet Bataclan. Væpnede menn slo til på seks forskjellige steder, og over 300 personer ble såret.

IS tok på seg ansvaret for angrepet. Alle i gruppen som utførte aksjonen, sprengte seg eller ble drept – unntatt 31-åringen Salah Abdeslam. Han ble pågrepet i Belgias hovedstad Brussel i mars og deretter utlevert til Frankrike.

Politikilde: Terrorangrep mot fransk politiektepar ble filmet