Iranske menn med hijab i solidaritet med kvinner

Iranske kvinner har lenge kjempet mot hijab-påbudet og landets «moralpoliti». Nå slutter også menn seg til kampanjen ved å ikle seg hijab og legge bilder av seg selv ut på sosiale medier, ifølge avisen The Independent.

Kvinner som ikke dekker håret med hijab i Iran, risikerer å bli straffet med enten bøter eller fengsel. Men påbudet har i lang tid møtt motstand, og enkelte kvinner har barbert av seg håret i protest for å slippe å gå med hijab.

I løpet av den siste uken har kampanjen også fått flere mannlige deltakere, som har lagt ut bilder av seg selv ikledd hijab på sosiale medier. Flere av dem har latt seg fotografere sammen med sin kone eller en kvinnelig slektning som ikke har dekket håret.

Kampanjen startet etter at den iranske aktivisten og journalisten Masih Alinejad, som bor i New York, oppfordret menn til å støtte kvinnenes kamp mot tvungen hijab ved å ikle seg hijab, ifølge den britiske avisen.

Hun står i spissen for kampanjen «My Stealthy Freedom» og deler ofte bilder av iranske kvinner som ser sitt snitt til å ta hijaben av når de er ute.

Les også: Iran strekker seg opp mens USA går ned

Iransk TV: – Storstilte terrorplaner avslørt

Ny valgseier for Rouhanis allierte i Iran