Tyrkia ber Tyskland utlevere Gülen-tilhengere

Bildet viser tyrkere på Taksim-plassen i Istanbul som demonstrerer for å vise sin avsky mot kuppforsøket i juli. Foto: Osman Orsal/Reuters/NTB scanpix Les mer Lukk

Tyrkiske myndigheter ber Tyskland utlevere tilhengere av predikanten Fethullah Gülen.

Tyskland burde utlevere «parallellstatens dommere og aktorer», sier Tyrkias utenriksminister Mevlut Cavusoglu til TV-kanalen CNN Turk.

Den såkalte parallelle staten viser til tilhengere av den muslimske predikanten Fethullah Gülen, som tyrkiske myndigheter har beskyldt for å ha planlagt kuppforsøket tidligere i juli. Gülen har levd i eksil i USA siden 1999, og Tyrkia har bedt Washington utlevere ham.

Cavusoglu ga i intervjuet med CNN Turk ingen flere detaljer om hvem han mener tyske myndigheter burde utlevere.

Les også: – Alle som går forbi skal forbanne og spytte på graven

– Erdogan gjør akkurat som han vil. Tyrkia er ikke lenger et demokrati

Tyrkia utsteder arrestordre på ytterligere 47 journalister

To tyrkiske generaler går av

To av Tyrkias øverste militære ledere, generalene Ihsan Uyar og Kamil Basoglu, har gått av.

Begge gikk av kort tid før et viktig møte mellom det tyrkiske militæret og myndighetene torsdag. Det er ventet store rokeringer i militæret etter det mislykkede kuppforsøket mot president Recep Tayyip Erdogan tidligere i juli.

Ledelsen for hæren har opplyst at 8.651 av dens medlemmer deltok i kuppforsøket, hvor over 300 mennesker skal ha mistet livet.

Forrige uke ble det meldt om over 9.000 pågrepne etter kuppforsøket, og de fleste av dem skal være soldater og offiserer.