– To 19-åringer utførte kirkeangrepet i Normandie

Begge gjerningsmennene ble drept av politiet da de kom ut på kirketrappen. Foto: Pascal Rossignol/Reuters/NTB scanpix Les mer Lukk

Fransk politi har identifisert begge de to mennene som tirsdag drepte en eldre prest og tok flere personer som gisler i en kirke i Normandie, ifølge franske medier.

Den første gjerningsmannen ble identifisert som 19-år gamle Adel Kermiche allerede tirsdag kveld. Onsdag meldte franske medier at den andre mannen er identifisert som 19 år gamle Abdel Malik P. fra Savoie-regionen.

Abdel Malik P. skal den siste tiden ha bodd hos Kermiche. Begge to har tidligere forsøkt å reise til Syria.

– Flere forhold får oss til å tro at han er den andre angriperen, sier en kilde med nær kjennskap til etterforskningen til AFP.

Les også: Tenåring en av gjerningsmennene i Normandie

Terrorekspert: – Angrepet rammet selve nervesystemet i Frankrike

Norsk biskop: – Bestialsk og sjokkerende handling

ID-kort

Politiet skal blant annet ha funnet Abdel Maliks ID-kort under en ransaking hjemme hos Kermiche. Han har aldri vært straffedømt i Frankrike, så det finnes verken DNA eller fingeravtrykk som kan føre til en rask og formell identifikasjonsprosess.

Kildene sier at fransk antiterrorpoliti fikk en advarsel bare fire dager før angrepet om at en person snart ville utføre et terrorangrep i Frankrike. Advarselen skal ha inneholdt et bilde av en person som skal ha hatt sterke likhetstrekk med Malik.

Snek seg inn

De to 19-åringene lurte seg inn i kirken i Saint-Étienne-du-Rouvray under morgenmessen tirsdag og tok et fåtall personer som befant seg i kirken, som gisler. Begge gjerningsmennene ble drept av politiet idet de kom ut på kirketrappen.

Ansiktet til den ene av gjerningsmennene fikk store skader da politiet skjøt ham, noe som gjør det vanskeligere å identifisere ham, skriver franske medier.