Vil kaste Pokémon Go ut av svenske togstasjoner

Det svenske Trafikverket krever nå at områder rundt flere av togstasjonene i de største svenske byene sperres ute av Pokémon Go. Årsaken er at spillere forstyrrer togtrafikken og skaper farlige situasjoner.

Trafikverket er ansvarlig for jernbane-, vei-, skips- og lufttrafikkens infrastruktur i Sverige.

Etter å ha mottat flere rapporter om personer som oppfører seg farlig i trafikken på grunn av Pokémon Go-spill, tar myndighetene nå affære.

Nå krever Trafikverket at flere togstasjoner skjermes fra de spillegale svenskene.

– Vi prøver å få monstrene til ikke å dukke opp på disse stedene. Det handler om å tenke sikkerhetsmessig så ikke folk beveger seg i sporet. Det er heller ikke bra om monstrene dukker opp på motorveiene, sier sikkerhetsansvarlig John Måhlén i Trafikverket til Aftonbladet.

Farlige episoder i flere land

Markedet er skuffet etter at Nintendo sier Pokémon-suksessen i liten grad vil påvirke selskapets regnskap. Illustrasjonsfoto: Toru Hanai / Reuters / NTB scanpix Les mer Lukk

Mobilspillet Pokémon Go har på rekordtid blitt et av verdens mest populære spill, noe som har ført til at mange mennesker oppsøker ofentlige steder i jakten på attraktive figurer.

I Norge har det blant annet vært registrert episoder hvor trafikanter har kjørt mot enveiskjøring.

I andre land har ivrige spillere havnet i utilsiktede, farlige situasjoner. Det kjøres mot rødt lys, noen blir fysisk skadet, mens andre har funnet tyvgods.

Les også:

62-åring havnet i gjørme til livet som følge av Pokémon Go

Mann skutt i forsøk på å rane Pokémon Go-spillere

Pokémon Go-spillere krysset USAs grense ulovlig

Pokémonspill skaper kaos verden over

Pokémon Go-spillere bes holde seg unna sykehusene

Embed: trafikverket

Vil ha monstrene vekk

Det svenske Trafikverket mener de såkalte spillestoppene nå utgjør en konkret risiko for landets samferdsel.

I en mail til spillselskapet bak Pokémon Go henviser Trafikverket til det de mener er «livsfaren som er forbundet med å ha med pokéstopp og tenkeplasser ved jernbane og motorveier.»

– Det handler i første rekke om sporområdene rundt sentralstasjonene i Stockholm, Göteborg og Malmö. Vi har forsøkt å få ett spor hvor disse monstrene ikke dukker opp, påpeker John Måhlén.

Flere av trafikknutepunktene står for øvrig på listen over områder som er satt under ekstra beskyttelse i forbindelse med terrorangrep.

I en pressemelding skriver Trafikverket: «Befinner man seg i nærheten av jernbanen må man være klar over risikoen. Det er livsfarlig å gå i sporet eller over sporene.»

Les også: Nintendo-aksjen stuper etter Pokémon-varsel