Selvmordsbomber satt i nasjonalforsamlingen i Somalia

Tirsdagens selvmordsangrep var rettet mot hovedkvarteret for FNs mineryddere i Mogadishu, samt hovedbasen til fredsstyrken til Den afrikanske union (AU). Foto: Ismail Taxta / Reuters / NTB scanpix Les mer Lukk

Den ene av selvmordsbomberne som drepte 14 mennesker i Somalias hovedstad Mogadishu tirsdag, var tidligere folkevalgt i landets nasjonalforsamling.

53 år gamle Salah Badbado satt i nasjonalforsamlingen fra 2004 til 2010, da han under en pressekonferanse tok farvel med somalisk politikk og kunngjorde at han sluttet seg til den militante islamistgruppa al-Shabaab.

– Salah Badbado var blant de modige som gjennomførte angrepet. Han var tidligere folkevalgt, men angret på at han var en frafallen og vendte dem ryggen i 2010, heter det i kunngjøringen fra gruppen, som har bånd til al-Qaida.

Tirsdagens selvmordsangrep var rettet mot hovedkvarteret for FNs mineryddere i Mogadishu, samt hovedbasen til fredsstyrken til Den afrikanske union (AU).

Sju av de 14 som ble drept var FN-ansatte sikkerhetsvakter, og to ansatte i Norsk Folkehjelp, som har kontor i det samme området, ble såret i selvmordsangrepet.