Oppdaget verdens dypeste blå hull

Your browser doesn't support HTML5 video.

Oppdaget verdens dypeste blå hull
«Dragehullet» i Sør-Kina-havet har plass til Eiffeltårnet.

Etter over ett års intensive undersøkelser kunne kinesiske forskere nylig erklære at et nylig oppdaget undervannssynkehull i det omstridte Sør-Kina-havet er verdens dypeste.

Les også: Kina truer med luftforsvar i Sør-Kina-havet

Undervannssynkehull blir også kalt blå hull. De kinesiske forskerne har konkludert med at hullet er over 300 meter dypt. Det er nesten hundre meter dypere enn synkehullet på Bahamas, Dean’s Blue Hole, som inntil nå har innehatt rekorden.

«Dragehullet»

Ifølge Washington Post blir hullet kalt «Øyet i Sør-Kina-Havet» av lokale fiskere. Andre kaller det «Dragehullet», kjent fra den kinesiske romanen «Reisen mot vest» fra 1500-tallet.

Les også: Mystisk funn på havets bunn

Hullet er ifølge forskerne 300,89 meter dypt og 130 meter i diameter. Hullet vil dermed ha plass til nesten hele Eiffeltårnet.

Rikt maritimt liv

Forskerne fant ut at det ikke finnes oksygen i hullet under hundre meters dybde og at det ikke trolig finnes noe maritimt liv under det. Likevel har de funnet minst 20 forskjellige arter og organismer som lever i øvre del av hullet.

Den lokale byen Sansha har allerede døpt hullet Sansha Yongle Blue Hole og lovet at de skal beskytte og fortsette å studere hullet.

Les også: — Denne kjempesalamanderen er 200 år gammel